أعزائي أعضاء و زائري منتدانا الغالي كل عام و أنتم بخير بمناسبة عيد الأضحي المبارك أعادة الله عليكم و علي الأمة الإسلامية بالخير و اليمن و البركات و بدل قولنا عيد الأضحي يبقي عيد اللحمة و عيد اللحمة يبقي متنفعش من غير الأكلات الجبارة
و من الأكلات الجبارة " الكوارع " بس كوارعنا النهاردة غير أي كوارع دي كوارع بالصلصة يالا بينا و نبطل رغي و نخش علي المقادير
ربع كيلو طماطم مخفوقة ومصفاة
إثنين كيلو كوارع مسلوقة
كوب من شوربة الكوارع
قليل من الملح
قليل من الفلفل
ملعقة كبيرة سمن
ملعقة خل
خمس فصوص ثوم مفرومين
بصلة كبيرة مفرومة
طريقة التحضير
أولا نضع السمن على النار مع إضافة البصل والثوم المفروم حتى يصفر لونها
و بعدين نضيف إليهم الخل ونتركهم حتى الغليان
و بعدين نضع عليهم الطماطم ونتركها للغليان حتى تمام نضج الطماطم وتصبح ذات قوام سميك
و بعدها نضع كوب من شوربة الكوارع و نسيبها لحد ما تغلى و بعدين نحط فيها الكوارع،ونتركهم على نار هادئة لمدة ربع ساعة، مع تغطيتها جيدا أثناء الغليان
طريقة التقديم
عند تقديمه نضع أولا قطع الكوارع ثم نضيف عليها الصلصة المتبقية