الاستاذ رجب ابو الدهب
دعوة للإنضمام لأسرتنا
عزيزي الزائر الكريم .. زيارتك لنا أسعدتنا كثيراً ..
و لكن لن تكتمل سعادتنا إلا بانضمامك لأسرتنا ..
لذا نرجوا منك التسجيل
الاستاذ رجب ابو الدهب
دعوة للإنضمام لأسرتنا
عزيزي الزائر الكريم .. زيارتك لنا أسعدتنا كثيراً ..
و لكن لن تكتمل سعادتنا إلا بانضمامك لأسرتنا ..
لذا نرجوا منك التسجيل
الاستاذ رجب ابو الدهب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الاستاذ رجب ابو الدهب


 
الرئيسيةالرئيسية  الأحداث  البوابة*البوابة*  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  تسجيل دخول الاعضاءتسجيل دخول الاعضاء  

 

  الكوارع

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
تهانى فولى

تهانى فولى


انثى
الثور
الخنزير
عدد المساهمات : 148
السٌّمعَة : 7
تاريخ الميلاد : 15/05/1995
تاريخ التسجيل : 22/04/2011
العمر : 28

 الكوارع Empty
مُساهمةموضوع: الكوارع    الكوارع Icon_minitime1الإثنين أكتوبر 14, 2013 10:41 pm


أعزائي أعضاء و زائري منتدانا الغالي  كل عام و أنتم بخير بمناسبة عيد الأضحي المبارك أعادة الله عليكم و علي الأمة الإسلامية بالخير و اليمن و البركات و بدل قولنا عيد الأضحي يبقي عيد اللحمة و عيد اللحمة يبقي متنفعش من غير الأكلات الجبارة 
و من الأكلات الجبارة " الكوارع " بس كوارعنا النهاردة غير أي كوارع دي كوارع بالصلصة يالا بينا و نبطل رغي و نخش علي المقادير 


ربع كيلو طماطم مخفوقة ومصفاة
إثنين كيلو كوارع مسلوقة
كوب من شوربة الكوارع
قليل من الملح
قليل من الفلفل
ملعقة كبيرة سمن
ملعقة خل
خمس فصوص ثوم مفرومين
بصلة كبيرة مفرومة






طريقة التحضير


أولا نضع السمن على النار مع إضافة البصل والثوم المفروم حتى يصفر لونها
و بعدين نضيف إليهم الخل ونتركهم حتى الغليان 
و بعدين نضع عليهم الطماطم ونتركها للغليان حتى تمام نضج الطماطم وتصبح ذات قوام سميك
و بعدها نضع كوب من شوربة الكوارع و نسيبها لحد ما تغلى و بعدين نحط فيها الكوارع،ونتركهم على نار هادئة لمدة ربع ساعة، مع تغطيتها جيدا أثناء الغليان


طريقة التقديم 

عند تقديمه نضع أولا قطع الكوارع ثم نضيف عليها الصلصة المتبقية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تهانى فولى

تهانى فولى


انثى
الثور
الخنزير
عدد المساهمات : 148
السٌّمعَة : 7
تاريخ الميلاد : 15/05/1995
تاريخ التسجيل : 22/04/2011
العمر : 28

 الكوارع Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الفتة باللحمة الضاني    الكوارع Icon_minitime1الإثنين أكتوبر 14, 2013 10:55 pm

طريقة عمل الفتة باللحمة الضاني - طبخ و وصفات
بينا نبدأ 

المقادير يا عسوووول 
خمس ارغف عيش بلدى
عدد 1 لحم ضانى مسلوق
نص كيلو ارز
رأس من الثوم المتوسطة المهروسة
2 عصير طماطم
ملعقتين خل كبيرة
ملعقة صلصلة كبيرة
حاجة بسيطة من السمن


 الكوارع %D8%A7%D9%84%D9%81%D8%AA%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%B6%D8%A7%D9%86%D9%89

طريقة التحضير يا عسلية

اول حاجة نسلق اللحمة لمدة ساعة ونصف فى ماء وبهارات وفلفل اسود ورق لورو

بعد كدة ناخذ مقدار من السمن معلقتين كبيرتين لعمل الارز نقوم بغسل الارز جيدا ثم تحميره فى السمن ونسقيه بالشوربة ويتم تهدأة النار بعد شرب الشوربة حتى يتم التسوية جيدا

و يوجد هناك طريقتين لتحميص العيش ممكن وضع فى الفرن او نقدح السمن ونضع عليه الرغيف حتى يحمر من الجهتين ثم نقوم بتقطيعه الى مكعبات صغيرة

و علشان نعمل الصلصلة نحمر الثوم المفروم فى السمن ثم نضع عليه الصلصة ووالملح حتى يتم الغليان

و بعدين نقوم بعمل الشوربة التى نسقى بها الارز والعيش نقوم بقدح السمن ثم نضع عليه الثوم المفروم حتى يحمر ونزوده بالشوربة والخل

- نبدأ فى عمل الصينية نضع فى الاسفل العيش ثم الارز وننزل عليهم بالشوربة ثم من على الوش نضع الصلصة وممكن وضع اللحمة فى طبق جانبى او فى وسط الفتة

و بالهنا و الشفا يا أمووووور 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكوارع
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الاستاذ رجب ابو الدهب :: المطبخ-
انتقل الى: