الاستاذ رجب ابو الدهب
دعوة للإنضمام لأسرتنا
عزيزي الزائر الكريم .. زيارتك لنا أسعدتنا كثيراً ..
و لكن لن تكتمل سعادتنا إلا بانضمامك لأسرتنا ..
لذا نرجوا منك التسجيل
الاستاذ رجب ابو الدهب
دعوة للإنضمام لأسرتنا
عزيزي الزائر الكريم .. زيارتك لنا أسعدتنا كثيراً ..
و لكن لن تكتمل سعادتنا إلا بانضمامك لأسرتنا ..
لذا نرجوا منك التسجيل
الاستاذ رجب ابو الدهب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الاستاذ رجب ابو الدهب


 
الرئيسيةالرئيسية  الأحداث  البوابة*البوابة*  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  تسجيل دخول الاعضاءتسجيل دخول الاعضاء  

 

 طاجن المسقعة باللحمة المفرومة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
مسرات

مسرات


انثى
الجوزاء
النمر
عدد المساهمات : 107
السٌّمعَة : 5
تاريخ الميلاد : 01/06/1998
تاريخ التسجيل : 22/12/2010
العمر : 25

طاجن المسقعة باللحمة المفرومة Empty
مُساهمةموضوع: طاجن المسقعة باللحمة المفرومة   طاجن المسقعة باللحمة المفرومة Icon_minitime1الجمعة فبراير 10, 2012 9:48 pm

طاجن المسقعة باللحمة المفرومة Eggplant

كل يوم بنقدّم لكم أكلة جديدة على "سفرة دايمة"، وعلشان أوقات كتير بنبقى عايزين نرجع لأكلاتنا المصرية المميّزة؛ النهارده هنعمل طاجن المسقعة باللحمة المفرومة.

مسقعة باللحمة المفرومة
المقادير:
كيلو باذنجان رومي
½ كيلو لحمة مفرومة
2 كوب صلصة طماطم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
3 ثمرة فلفل رومي مقطّع صغير
2 ملعقة كبيرة زيت
2 بصلة مفرومة
ملح وفلفل

الطريقة:
1- شوّحي البصل في الزيت لغاية ما لونه يصفرّ، وبعد كده ضيفي عليه الفلفل الرومي، وقلّبيهم مع بعض شوية.

2-
بعد كده ضيفي اللحمة المفرومة، واستمري في التقليب لغاية ما اللحمة يبقى
لونها بني، وبعدين ضيفي عليها الملح والفلفل والبهارات، وسيبي اللحمة على
نار هادية لغاية ما تستوي.

3- قطّعي الباذنجان شرائح، ورشي عليه شوية ملح وسيبيه شوية، وبعد كده حمّريه في زيت غزير.

4- رصّي نصف كمية الباذنجان في قالب أو صينية، وبعد كده حطي عليها اللحمة المفرومة ووزّعيها كويس، وبعدين ضيفي باقي كمية الباذنجان.

5-
شوّحي الثوم مع ملعقة زبدة أو زيت في حلة على النار لغاية ما يبقى لونه
دهبي، وبعد كده ضيفي عليه صلصة الطماطم وسيبيها تتسبّك على نار هادية،
وتبّليها بالملح والفلفل، وبعد كده حطّي الصلصة دي على الباذنجان، ودخّلي
الصينية في الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة 30 دقيقة.. وبالهنا والشفا.




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حمدان

حمدان


الاسد
الخنزير
عدد المساهمات : 171
السٌّمعَة : 0
تاريخ الميلاد : 30/07/1995
تاريخ التسجيل : 31/03/2010
العمر : 28

طاجن المسقعة باللحمة المفرومة Empty
مُساهمةموضوع: رد: طاجن المسقعة باللحمة المفرومة   طاجن المسقعة باللحمة المفرومة Icon_minitime1الأحد فبراير 12, 2012 11:21 pm

طاجن المسقعة باللحمة المفرومة Post-20628-1190533389
طاجن المسقعة باللحمة المفرومة Post-20628-1190533591
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طاجن المسقعة باللحمة المفرومة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طاجن البامية باللحمة الضاني
» طاجن البسلة بالبشاميل واللحمة المفرومة
» بطاطس محشية باللحمة المفرومة على طريقة "دعاء"
» طاجن البادنجان باللحم
» بطاطس محشية بالحمة المفرومة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الاستاذ رجب ابو الدهب :: المطبخ-
انتقل الى: