الاستاذ رجب ابو الدهب
دعوة للإنضمام لأسرتنا
عزيزي الزائر الكريم .. زيارتك لنا أسعدتنا كثيراً ..
و لكن لن تكتمل سعادتنا إلا بانضمامك لأسرتنا ..
لذا نرجوا منك التسجيل
الاستاذ رجب ابو الدهب
دعوة للإنضمام لأسرتنا
عزيزي الزائر الكريم .. زيارتك لنا أسعدتنا كثيراً ..
و لكن لن تكتمل سعادتنا إلا بانضمامك لأسرتنا ..
لذا نرجوا منك التسجيل
الاستاذ رجب ابو الدهب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الاستاذ رجب ابو الدهب


 
الرئيسيةالرئيسية  الأحداث  البوابة*البوابة*  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  تسجيل دخول الاعضاءتسجيل دخول الاعضاء  

 

 طريقة عمل السبانخ

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سعد ابو الدهب

سعد ابو الدهب


ذكر
الثور
النمر
عدد المساهمات : 142
السٌّمعَة : 11
تاريخ الميلاد : 04/05/1998
تاريخ التسجيل : 06/04/2011
العمر : 25

طريقة عمل السبانخ Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل السبانخ   طريقة عمل السبانخ Icon_minitime1الجمعة يناير 11, 2013 11:37 am






بسم الله الرحمن الرحيم الان و على حلمك طريقة عمل السبانخ كاملة بكل طرقها من حيث
(طريقة
عمل السبانخ , بالارز , بالصور , باللحمة , المصرية , بالفريك , المطبوخة ,
المجمدة , بالبيض , و شوربة السبانخ بالكريمة ) و بالدمعة

طرق عمل , و مقادير , و وصفة عمل , و خطوات اعداد للسبانخ الشهية .,,,




نبدأ واحدة واحدة موضوعنا ..


طريقة عمل السبانخ العادية


2 حزمه سبانخ


1 بصله متوسطة الحجم


2 حبه طماطم متوسطة الحجم


فلفل-ملح


شوية زيت زيتون بمقدار ملعقه او ملعقتين بس



نصف فنجان شاهي عصير ليمون



أول شي نغسل السبانخ ونزيل اي اوراق زايده فيها احيانا تلقي اوراق تشبه الرجله بس هي مليانه فطريات سامه انتبهو ..




وبعدها نضع قليل من زيت الزيتون ونضع عليه البصل (أي بصل تحبيه أنا حطيت أبيض)




وبعدين نتركو يحمر شويه وبعدين نضع الطماطم




وبعدين نضع السبانخ ولمن تذبل السبانخ ضعي الليمون والبهارات او تقدري تحطي البهارات قبل الطماطم وهذا افضل..




واتركوها تقريبا خمس دقايق الين تذبح وتحس انها خلاص اتسبكت شويه وقفلو النار وبالهنا والعافيه



و دى طريقة عمل السبانخ باللحمة


-- اهم شى فى الشوربه هو الطعم ولذلك اهم شى هو العظم نضع العظم فى ماء بارد بعد غسيله مع بصله ونتركها حتى يغلى




2-- اللحمه حمراء عجالى




3-- السبانخ اما مجمده او طازه وانا اتركها حتى تفك طعمها بيكون احلى كتير




4-- بعد سلق اللحمه مع العظم نضع فى حله بصله مبشوره ونشوح اللحمه مع البهارات والفلفل وجوزه الطيب




5-- نضع الطماطم المبشوره والصلصه على اللحم حتى تتسبك مع بعض ويكتسب اللحم طعم الصلصه






6-- الكزبره




7-- نضع الكزبره بعد ان تتسبك الصلصه الكزبره الخضراء وتكون مقطعه



7-- ثم نضع السبانخ بعد ان نعصرها وننزل الميه




وده شكلها ونتركها بعد اضافه الشوربه وحتى تستوى السبانخ


-- بعد ان تستوى السبانخ نضع فى الطاسه سمن وتوم مبشور ونقليه شويه دون ان يصفر






9-- نضع الكزبره الناشفه ونحمرها قليلا دون ان تحترق خللى بالك


يدوب تشمى رائحتها




و دى


طريقة عمل شوربة السبانخ بالكريمـة




المقادير:

حبة بصل كبيرة مقطعة ناعماً

2 فص ثوم مفروم

2 م-ك زبدة

1 كيلو أوراق سبانخ مقطعة ناعماً

2 مكعب مرقة الدجاج

2 كوب مسحوق حليب جوز الهند او حليب عادى

1 علبة قشطة

فلفل أبيض

توست مقطع قطع صغيرة ومحمص




الطريقة:

طريقة عمل شوربة السبانخ بالكريمة

يقلى البصل والثوم في الزبدة حتى تصبح ذهبية اللون ثم يضاف السبانخ ويطهى حتى يذبل

يضاف مكعبات مرقة الدجاج وتخلط جميعها جيداً مع السبانخ المطهو وخليط البصل

يضاف حليب جوز الهند( او الحليب العادى ) ويخلط جيداً ويترك على نار متوسطة لمدة 5 - 10 دقائق

ترفع شوربة السبانخ بالكريمة عن النار وتخلط جيداً بواسطة خلاط كهربائي حتى تصبح متجانسة

يعاد وضع شوربة السبانخ بالكريمة على النار المتوسطة مع التحريك حتى تغلي

تضاف القشطة مع التحريك يضاف الفلفل الأبيض حسب الرغبة

ترفع شوربة السبانخ بالكريمة عن النار ويزين بقطع التوست

و تقدم شوربة السبانخ بالكريمة ساخنا




و دى صور للسبانخ عشان البنات لما تنزل السوق


الجهل بيبان



طريقة عمل السبانخ 15-7-2010-13-16-39129


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سعد ابو الدهب

سعد ابو الدهب


ذكر
الثور
النمر
عدد المساهمات : 142
السٌّمعَة : 11
تاريخ الميلاد : 04/05/1998
تاريخ التسجيل : 06/04/2011
العمر : 25

طريقة عمل السبانخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل السبانخ   طريقة عمل السبانخ Icon_minitime1الجمعة يناير 11, 2013 11:40 am

طريقة عمل السبانخ 253468018



  • الكمية تكفي: 4 أشخاص
  • وقت التحضير: 30 دقيقة
  • وقت الطهي: 30 دقيقة
  • المقادير:

    كيلوا سبانخ



    شبت وكسبارة



    كيلوا الا ربع طماطم



    بهارات اللى بتحبيها



    معلقة رز

  • التحضير:
    نسبك الطماطم بالبصل والتوم وعليهم البهارات

    وبعد غسيل السبانخ والكسبارة والشبت تقطع

    وتوضع على الصلصه

    زعليهم معلقة الرز

  • الطبخ:
    وبنزود عليهم شوربه زى ما نحب و اللحمه المسلوقه تكمل سواها فى السبانخ

    بس عندى مش بيحبوا اللحمه فى الاكل فمش حطتها عملتها بالشوربه بس

    وحمرت اللحمه

  • ملاحظات: ملحوظه فى بنات بتقول ان بيتحط لها طاشه توم وكسبارة وسمن زى طاشة الملوخياااااا هنا كلنا بنتعلم من بعض
  • الخطوة الاخيرة: اشتركي في صفحتنا على فيس بوك


    واعملي لايك في جوجل




  • الموضوع كاملا:
    لو عايزة تشوفي الموضوع ده بالكامل و بالصور و بمشاركات العضوات اضغطي هنا:
    طريقة عمل السبانخ المصرى في منتدى فتكات

  • نبذة عن الموضوع: طريقة عمل السبانخ المصرى من قسم اطباق رئيسية في موقع فتكات بواسطة العضوة تقوى,، اشهى الوصفات واطيب الاكلات مع موقع فتكات!


    4 من 5 بتقييم
    7 عضوة


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل السبانخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فطائر الدجاج و السبانخ
» بالهنا والشفا :يخنة السبانخ
» طريقة عمل كفتة السمك
» طريقة عمل النجرسكو
» طريقة عمل لحم كباب حلة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الاستاذ رجب ابو الدهب :: المطبخ-
انتقل الى: